2011. június 30., csütörtök

Boxsel, Matthijs van: A butaság enciklopédiája - Jelenlegi ára: 2 860 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A butaság enciklopédiájaA könyv listaára: 3490 Ft. Leírás:
A holland szerző rendhagyó műve valójában nem más, mint karikatúrája annak a kísérletnek, hogy az ember számba vegye, rendszerezze a világról alkotott tudását, és eszerint rendezze be életét. Mint enciklopédia, A Butaság Enciklopédiája - írja egy helyütt a szerző - az összes, a létezés érthetővé tételére irányuló próbálkozás kudarcát vizsgálja. A vallást, a metafizikát és a tudományt immár nem az emberi tudás fejlődési szakaszainak mutatja, hanem heterogén próbálkozásoknak, hogy zöld ágra vergődjünk az örökkönvaló idiotizmussal. Másutt így fogalmazza meg műve célját: Csodálkozva tárja elénk a jól elsült baklövéseket, melyek együttesen kultúránkat alkotják. A mű hátterében az a különös gondolat húzódik meg, hogy a butaság valójában nem más, mint az emberi civilizáció alapja (a biztonságérzet, hogy nem tudjuk, mi az, amit nem tudunk), olyan emberi tulajdonság, mely - szemben az állatvilág önfenntartó ösztönével - önpusztításunkra való hajlam, ennek leküzdésére fejlődött ki az intelligencia. Hogy ezt a tételt bizonyítsa, Boxsel kiforgatja a legtekintélyesebb tudományos elméleteket, célba veszi a demokráciát (szatirikusan mutatva rá a népszavazás, a közvetett képviselet abszurditásaira), de nem mulasztja el kifigurázni korunk ostobaságait sem (pl. a nevetőgépek röhejétől kísért kabarébakikat, amelyeknek lényege, hogy nevessünk a rosszul elsült vicceken). Ám ugyanezt a fegyvert fordítja a múlt ellen is. Nincs az a képtelen ötlet, amit ne mutatna be az emberi szellem bámulatos kelléktárából, hogy bizonyítsa, micsoda képtelenség szülte. A szerző mítoszokat, rajzfilmeket, művészeti alkotásokat, kertépítészeti remekeket vonultat fel, hogy szarkasztikus kommentárjait hozzájuk fűzhesse. Az olvasó azt érzi, hogy elveszik a részletekben, a gondolatmenet fonalát sem föltétlenül muszáj követni (bár nem véletlenül a mű önmaga bírálatába fordul, az enciklopédia műfaját véve célba az utolsó fejezetekben), de nem is igen lehet, hiszen a számtalan kiváló reprodukció, mely kevésbé közismert metszeteket, könyvborítókat, helyszíneket, szerkentyűket mutat be, akárcsak a lapszéli magyarázatok, egészen lekötik az olvasó figyelmét. Fanyar nevetést kiváltó mű, melynek szerzője Karinthyval elmondhatja: humorban nem ismerek tréfát - az efféle szellemességre fogékonyaknak széles körben érdemes ajánlani. ISBN: 978-963-9725-65-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 860 Ft

Az aukció vége: 2011-07-04 18:14
. Boxsel, Matthijs van: A butaság enciklopédiája - Jelenlegi ára: 2 860 Ft